Psykologsamtaler

Psykolog Cathrine Kingo - Silkeborg

Psykologsamtaler

Jeg tilbyder psykologsamtaler til mennesker i alle aldre og med forskellige problematikker, eksempelvis ved:

  • Livskriser

  • Livsændringer

  • Traumer

  • Skilsmisse

  • Overgreb

  • Angst

  • Depression og tristhed

  • Sorg og tab

  • Stress

  • Alvorlig og/eller livstruende sygdom

Hvad er psykologsamtaler

Der kan være mange grunde til at opsøge en psykolog. At opleve sorg, angst, fortvivlelse og frustration er en naturlig del af det at være menneske, og kan være sunde reaktioner på livsomstændigheder, vanskelige arbejdsforhold eller traumatiserende episoder. For nogle sætter naturlige (og smertefulde) reaktioner sig fast, og det kan skabe vanskeligheder med at finde glæden igen. Når de ellers naturlige reaktioner sætter sig fast, kan vi føle os fastlåste og ikke selv finde vej ud, og den situation kan skabe ensomhed, tristhed, angst, depression og usunde livsstilsformer – måske undgår du mad eller social kontakt med andre, overspiser eller bliver afhængig af alkohol, oplever vrede og frustration i forhold til dine nærmeste, eller manglende glæde ved dig selv. Her kan det være en hjælp at opsøge en professionel samtalepartner.

Jeg arbejder ud fra en eksistentiel metode. Det betyder, at jeg gør mig umage med at møde mennesker, hvor de er, og at jeg ikke på forhånd har nogen agenda om, hvor vi skal hen. Eksempelvis kan vi alle rammes af en krise, men det er forskelligt hvordan denne krise påvirker os, og hvordan vi kommer videre i livet med den og efter den. Når vi mødes i den (smertefulde, vanskelige) virkelighed, der er for os, får vi mulighed for at reflektere over os selv i vores liv. Og det er netop den måde, jeg gør mig umage med at møde dig på, således at du får mulighed for undersøge de sider ved dit liv, som du har det svært med, undrer dig over eller aldrig har turdet tale med nogen om før.

Første gang, du kommer hos mig, vil jeg gerne høre noget om, hvem du er, hvorfor du har opsøgt en psykolog og hvad du har et håb om at få hjælp til hos mig. Under den første samtale kan vi tale om, hvordan forløbet kan komme til at se ud, og hvornår du skal komme igen. Jeg kan som psykolog tilbyde dig en professionel samtalepartner, med stor erfaring i at møde mennesker, der af forskellige årsager er presset helt ud på kanten af livet.

Samtalerne kan være enten parsamtaler, familiesamtaler eller med enkeltpersoner.

Du er meget velkommen til at ringe til mig, hvis du har spørgsmål, eller blot vil høre lidt om, hvad jeg tilbyder. Telefonsamtalen er uforpligtende.

Copyright © Cathrine Kingo // Platanvej 10 B, 1. sal, 8600 Silkeborg Tlf: 27 62 83 38. Mail: cakingo@gmail.com